Misija

Poslanstvo organizacije ”Tefiti Energija” je povezovanje ljudi s pozabljeno energijo narave. Kulturo naravnega zdravja dvigujemo tako, da pomagamo, motiviramo in vzgajamo družbo, ki zavestno izboljšuje svoj način življenja v smeri harmonije in blaginje. Glavni cilj je izboljšati počutje s poznavanjem in razumevanjem zdravilnih moči, zdravilnih rastlin in njihove vloge v zdravem načinu življenja.

Manj znano dejstvo je, da je Te Fiti pravi otok v Tihem oceanu. Ta majhen raj na zemlji je naš velik navdih. Kar je zanimivo pri tem zelenem koščku zemlje, ugnezdenem v temno modrem Pacifiku, je, da ima svojo očarljivo zgodovino. Legenda pravi, da je Tefiti boginja oceanov, oceani pa so ji dali srce. Po tem je boginja ustvarila dih jemajoč otok Te Fiti in ga obdarila s svojo edinstveno naravo. Vse, kar ljudje potrebujemo, da živimo srečno in zdravo, smo dobili, skoraj kot v pravljici. Čeprav ne vemo natančno, kako se je lokalna flora in favna na otoku razvijala skozi čas, vemo eno stvar – otok Te Fiti je vzorčni primer številnih ekološko čistih dežel, raztresenih po vsem svetu.

Na takšnih mestih je povezava med naravo in človekom še vedno prisotna in močna. Če pogledate naokoli, se zdi, da mati narava nesebično zagotavlja vse, kar si človek lahko želi in potrebuje. Kljub vsem tem darovom se zdi, da tudi na lokacijah, ki izžarevajo čudovito energijo, ki poživlja naše telo in dušo, še vedno lahko izgubimo povezavo z materjo Zemljo. Če pogledamo še hujše razmere – hitro razvijajoče se urbano okolje v večini držav, bomo videli, da je naša prvinska povezanost z naravo popolnoma izginila. Po mnenju večine znanstvenikov se naša rasa sooča z okoljsko kataklizmičnim izidom v nekaj stoletjih.

Dejstvo, da so bili ljudje sčasoma ločeni od narave, boli naše duše in naša organizacija ne more sprejeti dejstva, da je človeštvo pozabilo, da nas narava ne potrebuje – mi namreč potrebujemo njo! Naš primarni cilj je izobraževanje družbe o pomenu okolja in prijaznega načina življenja.

Naše izkušnje kažejo, da bomo ob spoštovanju narave imeli vse, kar potrebujemo za poln in harmoničen vsakdan. V organizaciji ”Tefiti Energija” poudarjamo ozaveščenost o uživanju zdrave hrane. Očitno je, da je v tem času, polnem pesticidov, čista in družbeno odgovorno pridelana hrana, ena naših najboljših možnosti za preživetje in življenje kot močna in zdrava družba. Kot ljudje moramo spoštovati planet in svojo prihodnost vzeti v svoje roke. Najboljši način je globalno socialno izobraževanje o najboljših praksah v zvezi s tem. Dajanje prednosti živilom in sestavinam, ki so ekološko pridelane in varne za naravo, je del naše dediščine, ki smo jo nekako uspeli izgubiti. To se je zgodilo predvsem zaradi vpliva različnih industrijskih standardov, hitre hrane, hitrega tempa življenja in sebično željo po pretiranem zaslužku.

Čim prej moramo spremeniti smer, sicer se bomo soočili z neizogibnimi posledicami. To je glavni cilj naše organizacije – prebuditi družbo in jo ozaveščati o pomenu okolja, prijaznega življenja in zdravilnih moči rastlin. Vsi te darovi iz narave so bili v preteklosti naš primarni vir dobrega počutja in zdravja. Šele v zadnjih desetletjih smo zanemarili svoje korenine in postali odvisni od kemično proizvedenih spojin in blaga. Zaradi osebnih izkušenj z močmi teh rastlin, želimo svoje znanje deliti in datjati zgled v smeri družbeno odgovornega pristopa, ki vodi do srečne in zdrave skupnosti. To je naš način, da spremenimo planet za prihodnje generacije in veseli bomo, če bi se nam pridružili na tej zahtevni, a dosegljivi avanturi.

Aktivnosti

Ponovno se poveži

Verjamemo, da ni dovolj le biti poučen o negativnih posledicah, ki izvirajo iz uničenja tistega malega, na kar človeška narava ne vpliva. Trdno verjamemo, da se mora človeštvo ponovno povezati z materjo naravo na res globoki ravni. To je izjemno pomembno, saj bo le osebno razumevanje njenih možganov in duše pomenilo ohranjanja narave in naredilo, kar je potrebno. Da bi človek resnično izkusil darove narave, mora imeti tudi odprt um in veliko srce.

Bodi zgled

Vse, kar delimo in o čemer izobražujemo, je globoko vrezano v naša prepričanja. Naša ekipa daje zgled in živi v sožitju z naravo. Zaradi naše obsežne raziskave in velikanske radovednosti smo našli motivacijo za ekološko življenje. In ponosni smo, ker mislimo, da je to jasno vidno v vsakem dejanju našega življenju. Upamo, da bo tak način življenja in neutrudnega dela za ohranjanje narave spodbudil več ljudi, da pogledajo v to smer.

Raziskuj

Temelj za prihodnje spremembe je prava izobrazba. Organizacija”Tefiti Energija” vsak dan vlaga znatne napore v izobraževanje in združevanje družbe okoli koncepta okolju prijaznega načina življenja. Z našo skupnostjo izobražujemo in delimo informativne vire. Naša baza znanja nenehno raste, zato se ne bojimo deliti tega, kar smo se naučili. Za vse tiste, ki sebi in svoji družini želite najboljše, so informacije o preventivni in terapevtski moči narave na naši spletni strani.

Dobrodošli na spletni strani organizacije ”Tefiti Energija”. Naše aktivnosti so le v interesu družbe in so usklajene z našim poslanstvom. Organizacija je javnokoristna neprofitna organizacija, registrirana v Evropski uniji.

Izjava o omejitvi odgovornosti: Naloga tega spletnega mesta je zagotoviti ustrezne informacije o zdravstvenih koristih ekološke hrane. Vsi omenjeni izdelki in/ali imena podjetij so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih lastnikov. Omenjamo jih zgolj v informativne namene, organizacija ”Tefiti Energija” pa nima nikakršne povezave ali podpore z njihove strani. Poleg tega delimo različne članke o zdravju. Vse informacije, navedene na spletnem mestu, je treba obravnavati samo kot informativni vir in jih ne uporabljati kot orodje za diagnostične ali medicinske namene. Za vaš poseben primer se vedno posvetujte z zdravnikom.